• Bestellen is sparen
  • Gratis verzending
  • 14 dagen bedenktijd
  • Schrijf je in en ontvang 10% korting
  • Ook de maten XS en XXL
Home Blog Mudd & Water: mooi en duurzaam!

Mudd & Water: mooi en duurzaam!

Blog-Mudd-&-Water-jurk-Alice-white-leaf-gots-gecertificeerd-biologisch-katoen
Toen ik de zomercollectie 2017 van het Britse MUDD & WATER zag, was ik meteen verkocht. En die naam! Volgens Michael Low, eigenaar en oprichter van het merk, geeft deze naam precies weer wat hij met het merk wil overbrengen: a natural organic feel, with an element of fun to it.

In 2007 ging MUDD & WATER van start. En sinds die tijd maakt dit sympathieke merk op haar eigen bescheiden wijze een verschil in de kledingindustrie. Met een rotsvast geloof in zijn product heeft Michael het merk van de grond af opgebouwd. Met succes! De winkels waar hij in dat eerste jaar aanklopte, waren, net als ik, aangenaam verrast. In de jaren die volgden, heeft Michael heel Engeland doorkruist. En zo nog veel meer winkels enthousiast gemaakt voor duurzaam geproduceerde kleding. In Nederland is het merk nog niet zo bekend. Dat is jammer, want MUDD & WATER staat voor mooie en vrolijke mode die is geproduceerd met respect voor mens en milieu. Hippe jurkjes van mooi soepel, biologisch katoen. En ook nog eens heel redelijk geprijsd. Wat wil je nog meer?

Mudd & Water is altijd op zoek naar nieuwe duurzame grondstoffen voor haar ontwerpen. Het label werkt uitsluitend samen met leveranciers die GOTS-gecertificeerd zijn. Oftewel, met leveranciers die het keurmerk van de Global Organic Textile Standard mogen voeren. Dat betekent dat de kleding van Mudd & Water wordt gemaakt van stoffen die op een eerlijke en groene manier zijn geproduceerd. Met jaarlijkse bezoeken aan de fabrieken wordt streng toegezien op de arbeidsomstandigheden van de werknemers en de milieubelasting van het productieproces. Streng toezicht is nodig om mens en natuur beter te beschermen. Hopelijk kunnen rampen zoals enkele jaren geleden in Bangladesh in de toekomst dan voorkomen worden.

Meer dan genoeg redenen om te kiezen voor de jurkjes van MUDD & WATER. Nieuwsgierig? Bekijk bijvoorbeeld eens de Freya dress navy leaf, een gemakkelijk jurkje dat je eigenlijk in elk seizoen kunt dragen. Of de Hourglass dress in blauwe of roze tinten. Aanraders!

Groetjes,

Jacobine