• Bestellen is sparen
  • Gratis verzending
  • 14 dagen bedenktijd
  • Schrijf je in en ontvang 10% korting
  • Ook de maten XS en XXL
Home Blog Jurkjes, van alle tijden!

Jurkjes, van alle tijden!

blog-jurkjes-van-alle-tijden
Jurkjes, ik heb er iets mee. Of liever gezegd, ik heb er veel mee. Met een jurkje ben ik ready to go. Mijn outfit staat als ik m’n jurk heb gekozen. In de winter een vestje en de dag kan beginnen!

Hoe anders dan in voorbije eeuwen. Toen jurken schitterend waren, maar niet erg comfortabel en al helemaal niet praktisch!

Dat werd pas anders toen de rol van vrouwen tijdens de eerste wereldoorlog drastisch veranderde. In de roaring twenties maakte de korsetjurk plaats voor wijdere rokken en lagere tailles. En mode werd betaalbaarder door de komst van meer synthetische stoffen. Na het versoberde modebeeld in de tweede wereldoorlog en de getailleerde doorknoopjurk met wijd uitlopende rok, lieten de jaren vijftig en zestig weer een frivoler beeld zien. Slanke tailles, wijde rokken en lengtes die steeds korter werden. De flowerpower bracht de midi-dress en ook de lange jurk weer terug. In versies waarin je je wél kon bewegen. Na de schoudervulling en schreeuwende prints van de jaren tachtig en de tuniek van de nineties werd eigenlijk alles mogelijk.

Inmiddels is een jurkje gelukkig een kledingstuk om je moeiteloos mooi in te voelen. Zonder dat het je in je bewegingsvrijheid hoeft te beperken. De jurkjes van nu hebben we te danken aan de jurken van toen. Draagbaar en comfortabel, in meerdere of mindere mate geïnspireerd op klassieke modellen, en heel gemakkelijk te combineren. In een jurkje kun je de allerlaatste modetrends lekker aan je voorbij laten gaan. Op je eigen manier hip zijn. Met hakken of gympen. Een kort of een lang vestje. Het maakt niet uit!

Al zin in de winter? De nieuwe collecties zijn binnen. Wat dacht je van het prachtige wollen jurkje fancy petrol of een van die heerlijke tuniekjurkjes van ZILCH? En als je dit mooie najaar nog niet wilt loslaten, is de jurk Molly Makeshake van MARGOT misschien een idee! Whatever makes you happy!

Jacobine